Sallandse BBQ Challenge 5e editie!
vrijdag 30 augustus 2019 

Wat moeten de bbq-teams, behalve veel plezier maken, er voor doen?

Ook dit jaar staan er weer verrassende ,leuke en creatieve gerechten op het programma. Jullie moeten 5 gerechten gaan maken en deze presenteren aan een deskundige jury.

Wat willen wij dit jaar van jullie zien?

1.     Sallands stoofpotje op de DO (DutchOven)

2.     Worst bereiden

3.     Spareribs op eigenwieze wijze

4.     Blackbox

5.     Toetjes (deels op bbq bereid)

Ook dit jaar kunnen jullie een oefenpakket ophalen bij Keurslagerij Albers.

Daarnaast staat het de teams vrij om met eigengemaakte of gekochte rubs te marineren. Ook dienen jullie je eigen BBQ’s mee te nemen. Eigen sauzen, streekproducten, ingredienten, groenten etc. mogen gebruikt worden. Creativiteit wordt beloond.

De jury zal jullie gerechten beoordelen op smaak, gaarheid, uitstraling en creativiteit.

Wij willen 1 tafel gaan inrichten waar al jullie gerechten, op veilige afstand, aan het publiek worden getoond. Deze zullen de gehele dag zichtbaar zijn voor het publiek en daarnaast kunnen jullie dus ook zien wat de andere teams hebben gemaakt. Wij vragen jullie dus 2x een opgemaakt bord mee te nemen naar de jury. (1x om te proeven en 1x voor het publiek)

Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking.  

Heb je zin om met je familie, buren of vrienden mee te doen met de wedstrijd? 

Bekijk de film en schrijf je nu meteen in:
Ga  naar het inschrijfformulier op deze site of ga naar Keurslager Albers, Molenhof 13 voor een inschrijfformulier.
We beloven je dat het een leuke en zelfs leerzame dag gaat worden!

De inschrijfkosten bedragen € 100,- per team.                                                                                                                                                                              

's Avonds kun je met je team van max. 4 personen gratis deelnemen aan het buffet/shared dinning op het terras van Hotel de Zwaan.

Voor de bezoekers van Stöppelhaene is het natuurlijk ook smullen op het BBQ plein. Men kan niet alleen kijken naar de grill kunsten van de deelnemers maar er staat ook een pizzaoven, foodtrucks etc. waar diverse lekkere gerechtjes op worden bereid die men tegen een vriendelijke prijs kan proeven. 

Wil je niet barbecueën maar heb je wel zin om 's avonds lekkere gerechtjes te eten en proeven samen met en een glaasje wijn of bier reserveer dan een stoel(en) of tafel op het eventplein van Hotel de Zwaan.

Het geheel zal muzikaal omlijst worden waar gezelligheid en knusheid de boventoon voert
Kosten € 30,00 p.p.
  info@hoteldezwaan.com